Voor wie

De hulpvragen die ik krijg, zijn heel divers. Toch hebben ze allemaal één ding gemeen: Er is altijd behoefte aan overzicht. In huis, hoofd of agenda. Hieronder een aantal voorbeelden van hulpvragen waarin jij jezelf mogelijk herkent.

Opgeruimde kamer met tapijt
- OPRUIMEN -
"Ik heb van huis uit nooit geleerd ‘echt’ iets op te ruimen waardoor ik vooral goed ben in stapelen en kasten volduwen. Inmiddels is het een complete chaos in mijn huis en heb ik behoefte aan iemand die mij kan leren hoe ik handig op kan ruimen."
- OPRUIMEN -
orde op zaken
- ORDE OP ZAKEN -
"Ik worstel al een tijdje met mijn gezondheid waardoor het heel lastig is om tijd en energie te vinden om orde op zaken te stellen. Ik zoek iemand die samen met mij aan de slag wil en mij kan leren hoe mijn huis en hoofd weer opgeruimd worden en ik het overzicht weer kan krijgen en houden."
- ORDE OP ZAKEN -
structuur
- STRUCTUUR -
"Ik heb veel moeite om gestructureerd de dag door te komen. Ik wil heel veel maar het lukt me niet om te starten of de klus af te maken. Hierdoor liggen er overal in huis onafgemaakte klussen op mij te wachten. Hoe kan ik dit het beste aanpakken zodat ik meer structuur in mijn leven krijg?"
- STRUCTUUR -
Handig inpakken
- VERHUIZEN -
"Ik ga verhuizen en wil, voordat het zover is, graag een overzichtelijk en praktisch plan. Wat moet ik wanneer doen en hoe kan ik dat het beste doen? Zo wil ik voorkomen dat ik in mijn nieuwe huis lang in de rommel zit. Ik wil heel graag dat mijn huis snel een thuis wordt."
- VERHUIZEN -
Rommel op bureau
- OVERZICHT -
"Ik heb een drukke baan, een druk gezin met jonge kinderen en ben daarnaast ook mantelzorger. Ik merk dat ik steeds meer moeite heb om overzicht te houden. Ik heb behoefte aan iemand die samen met mij kijkt hoe ik weer de regie over mijn leven terug kan krijgen."
- OVERZICHT -
Vrouw die besluit moet nemen
- BESLUITEN NEMEN -
"Ik kan eigenlijk heel slecht besluiten nemen. Hierdoor zeg ik overal 'ja' tegen waardoor mijn agenda inmiddels overloopt. Dat zie ik ook terug in mijn huis, dat inmiddels overvol is. Hoe leer ik besluiten te nemen zodat ik weer overzicht krijg?"
- BESLUITEN NEMEN -
Opgeruimde-kamer-met-tafel-en-stoelen
- MINDER SPULLEN -
"Ik heb een groot huis. Hierdoor heb ik eigenlijk nooit afstand hoeven doen van spullen en heb ik bijna alles bewaard. Er is de afgelopen jaren alleen maar bijgekomen en nu heb ik zo veel, dat mijn huis overvol is. Ik heb veel last van al die spullen en mijn huis voelt al een tijdje niet meer als een thuis. Ik wil minder spullen maar waar moet ik nu beginnen en hoe kan ik dit het beste aanpakken?"
- MINDER SPULLEN -
duwtje-in-de-rug
- DUWTJE IN DE RUG -
"Ik ben, door een belangrijke gebeurtenis in mijn leven, de afgelopen tijd meer bezig geweest met 'overleven' dan met 'leven' waardoor ik het overzicht kwijt ben geraakt. Ik heb veel behoefte aan iemand die mij een duwtje in de rug kan geven waardoor ik het daarna weer zelf kan."
- DUWTJE IN DE RUG -
Vrouw-die-in-haar-agenda-schrijft
- RUIMTE IN AGENDA -
"Ik heb, door mijn werk / kinderen / mantelzorg / etc., het gevoel dat er veel te weinig uren in een dag zitten. Ik heb behoefte aan een agenda die ook vrije tijd toelaat."
- RUIMTE IN AGENDA -