3 handige schermtips

Hoe kunnen we helpen?

3 handige schermtips

< Terug

Herken je dat? Je kinderen die het liefst de hele dag achter een scherm zitten? Kinderen van nu weten niet beter; zij groeien op met de smartphone, playstation, tablet en computer binnen handbereik.

Maar hoe ga je hier als ouder nou mee om? En hoe zorg je ervoor dat hun ogen en hoofd voldoende rust krijgen en tijd hebben om te ontspannen?

Hieronder 3 handige tips:

1) Maak samen afspraken. Betrek je kind hierbij. Vraag wat hij/zij redelijk vindt en probeer tot een goed compromis te komen. Schrijf de afspraken ook samen op, zodat jullie weten waar jullie aan toe zijn.

2) Niet voor het slapen gaan. Uit onderzoek blijkt dat het blauwe licht van schermen ervoor zorgt dat je minder en onrustiger slaapt. Dit is dus ook een goede tip voor jou 😉

3) Zorg voor leuke en interessante offline activiteiten. Doe een ouderwets bordspelletje, ga met je kind mee naar buiten of ga samen bijvoorbeeld koekjes bakken. Probeer hierbij je eigen telefoon ook aan de kant te leggen en geniet van elkaar!

Wist je dat ik op mijn facebookpagina dagelijks Facebooktips met je deel? Je vindt mijn pagina op https://www.facebook.com/deruimtecoach/