3 tips bij ochtendstress

Hoe kunnen we helpen?

3 tips bij ochtendstress

< Terug

Ziet jouw ontbijttafel er doordeweeks wel eens zo uit? Bij mij in ieder geval nooit!

In de ochtend probeert iedereen bij ons in huis wakker te worden, iets aan ontbijt binnen te krijgen en op tijd op de plaats van bestemming te komen.

Ochtendstress? Jazeker, herkenbaar!

3 tips:

  • Zorg voor een goede voorbereiding. Leg vast de juiste kleren klaar, zorg dat je tas al ingepakt is (en laat je kinderen dit ook vast doen of help ze hierbij) en dek de tafel de avond ervoor; scheelt een hoop keuzestress in de ochtend;
  • Laat perfectie los. Bewaar de prachtige insta-kapsels voor het weekend, bedenk hoe erg het is wanneer een van de kinderen met een vlekje op zijn/haar broek naar school gaat en bedenk dat een makkelijke lunch die niet de schijf van 5 bevat op z’n tijd echt niet erg is;
  • Hou een vaste structuur aan. Klinkt saai, maar werkt wel. En lijkt vooral voor kinderen van belang, maar ook voor jou levert dit rust op. Kijk maar eens wat je nu in de ochtend doet en vooral hoe. Wat werkt wel en wat niet. Probeer voor jezelf een structuur te vinden die bij je past. Hoe voorspelbaarder de ochtend, hoe meer kans dat je op tijd op de plaats van bestemming kunt komen!

Succes ermee! Wil je hier meer informatie over of wil je graag dat ik eens mee kijk naar jouw ochtendritueel om hier meer structuur in te krijgen? Neem dan hier contact met me op.