Dag rustig beginnen

Hoe kunnen we helpen?

Dag rustig beginnen

< Terug

Deze week was ik bij een klant. Zij gaat deze maand met haar gezin verhuizen. De spanning in huis neemt toe en vooral de kinderen beginnen steeds meer te voelen dat er steeds meer dingen anders worden in het huidige huis. Daardoor worden ze wat onrustig.

We hebben de afgelopen weken goed gekeken wat allemaal al gepland en uitgezet kon worden en daardoor loopt de planning deze laatste weken gelukkig erg goed

Maar die ochtenden….. die lijken steeds iets lastiger te worden. De spanning neemt toe, er wordt wat minder goed geslapen en hierdoor wordt het opstarten voor iedereen lastiger, ook voor mijn klant. En is het niet iedere ochtend eenvoudig om allemaal al aangekleed aan tafel te zitten voor het ontbijt.

We hebben samen nagedacht hoe we dit de komende tijd een beetje makkelijker kunnen maken. Naast een paar praktische zaken, kwamen we op een leuk idee.

Laat alle kinderen een joker maken die ze 1 keer per week in mogen zetten. Zet je je joker in, dan mag je die ochtend lekker in je pyjama aan tafel.

Hierdoor geef je de kinderen wat ruimte. Ruimte om niet meteen wat te moeten. Vooral op zo’n ochtend dat het even niet zo makkelijk gaat.

En creëer je aan de andere kant ook duidelijkheid. Want de andere dagen komen de kinderen wel aangekleed aan tafel. En hoeft de klant de overige dagen dus niet meer in discussie met de kinderen over wel of niet aankleden.

Een beetje rust voor iedereen in de ochtend. Geen overbodige luxe in deze spannende periode! 💛

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan hier contact met me op of vraag hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.