Een tweede kans voor spullen

Hoe kunnen we helpen?

Een tweede kans voor spullen

< Terug

Vind jij het ook lastig om spullen zo maar weg te gooien? Er zijn talrijke goede initiatieven die op zoek zijn naar verschillende zaken. Zo kun je spullen hergebruiken in plaats van weggooien.

Ik kreeg de vraag van een van mijn volgers om hier eens een soort overzicht van te maken. Maar volgens mij is dit al eens gedaan. Ik vond namelijk een handige site met heel veel goede initiatieven: https://inzameldoelen.nl/

Hou wel altijd in de gaten hoeveel tijd het je kost om de spullen die je huis uit gaan, bij al deze verschillende goede doelen te krijgen. Heb je onbeperkt de tijd en voel je nooit tijdsdruk omdat alles wat je wilde, al gedaan is, leef je dan uit en probeer zoveel mogelijk te hergebruiken.

Heb je deze luxe niet en heb je het gevoel dat je al zo druk bent, maak dan keuzes. Probeer niet alles te bewaren maar kies bijvoorbeeld 2 of 3 goede inzameldoelen. Dat is behapbaar en daardoor ook leuk om te doen. Maak je geen keuze, dan gaat ook dit als een zware last voelen en dat is nou net niet wat de bedoeling is van deze goede initiatieven!

Aan welke initiatieven doneer jij spullen?

Wist je dat ik op mijn facebookpagina dagelijks Facebooktips met je deel? Je vindt mijn pagina op https://www.facebook.com/deruimtecoach/