Efficiënt opruimen

Hoe kunnen we helpen?

Efficiënt opruimen

< Terug

Merk jij dat je vaak heel lang bezig bent met opruimen? Oké, je bent wel ‘een beetje’ een perfectionist, maar waarom kosten dingen bij jou zo veel tijd? Het kan zo maar zijn dat je te veel met de details bezig bent. En die kosten het meeste tijd.

Wist je dat hier een regel over bestaat? De 80/20 regel, ook wel bekend als het Pareto-principe. In het kort houdt deze regel in dat je over het algemeen 80% van het beoogde werk in 20% van je tijd kan doen.

En dat je de overige 80% van de tijd bezig bent om van een rapportcijfer 8 naar een 10 te komen. De details dus.

Dus neem je met een rapportcijfer 8 genoegen (en wie wordt hier niet blij van 😉), dan hoef je maar 80% van het werk te doen. En dat kan in 20% van de tijd.

Dus ben je normaal een uur bezig met het schoonmaken van de wc? Omdat je iedere keer echt alle details wilt doen? En je alleen genoegen neemt met 100%?

Dan is hier veel winst te behalen. Want in 20% van de tijd (en dan hebben we het nog maar over 12 minuten!!) kun je dus 80% van het werk doen. En is je wc ook prima schoon.

En mocht je een keer echt tijd en energie hebben, dan kan je best voor die 10 gaan en het volle uur aan de slag gaan. Maar dit is dus zeker niet iedere keer nodig.

Wil je een keer iemand mee laten kijken om te zien hoe jij tijd kunt besparen en efficiënter kunt werken? Neem dan hier contact met me op.