Hoe meer zelfvertrouwen krijgen

Hoe kunnen we helpen?

Hoe meer zelfvertrouwen krijgen

< Terug

Er was eens een moment dat een leidinggevende tegen mij zei: “Waarom horen we jou niet vaker tijdens een vergadering? Tijdens de vergadering ben je zo stil en daarna kom je vaak met de beste ideeën.” Ik gaf aan dat ik altijd graag eerst goed over dingen na wil denken en dus niet te snel mijn mening wil delen.

De leidinggevende keek mij toen aan en zei: “Doe dat toch maar eens. Want wanneer jij denkt dat je er iets uit flapt, heb jij er toch al zeker 10 keer over nagedacht.”

Ik nam deze woorden mee (ik moest er tenslotte eerst goed over nadenken….😉) en besloot na een paar dagen om het toch eens te gaan proberen. Ik nam het besluit om de eerstvolgende vergadering tenminste 1 keer iets te zeggen.

Wat er gebeurde…

En weet je wat er gebeurde? Iedereen luisterde naar wat ik te zeggen had. En het bleek ook nog eens een goed idee! En de keer erop lukte het me niet meteen om te reageren, maar zei ik “Vinden jullie het goed dat ik hier even over nadenk, dan kom ik hier straks nog even op terug, want ik vind dit een belangrijk onderwerp waar ik ook graag wat over wil zeggen.”

Gaandeweg kwam ik erachter dat ik, juist door het te doen, er steeds meer handigheid in kreeg. En groeide mijn zelfvertrouwen. Had die leidinggevende het toen niet gezegd, dan had ik het nu misschien nog steeds niet gedaan. En had ik toen niet het besluit genomen om te starten en het ‘gewoon’ een keertje uit te proberen, dan had het ook nooit van de grond gekomen.

Waarom ik dit verhaal graag met jullie wil delen? Omdat het voor een (groot) deel van jullie ook zo zal werken. 
Wanneer je het lastig vindt om meer rust en overzicht in je huis, hoofd of agenda te krijgen, dan vertel ik je nu dat ik zeker weet dat jij dit prima kunt. Maar je moet gaan zoeken naar een manier die bij je past. En daar kom je pas achter wanneer je het gaat doen.

Probeer het ook

Gun jezelf kleine stapjes en ook de nodige misstapjes, maar neem vandaag nog het besluit om te gaan starten. Ga oefenen, kom erachter wat bij je past en wat niet. Leer nieuwe dingen en groei. Want dat is het mooiste wat er bestaat! ❤️