Hoe verander ik mijn gedrag?

Hoe kunnen we helpen?

Hoe verander ik mijn gedrag?

< Terug

Volgens mij heb ik het al vaker aangegeven: ik ben gewoon niet zo sportief.

En ja, natuurlijk weet ik hoe belangrijk het is om te bewegen, hoe gezond het is wanneer je hart op z’n tijd even een flinke dosis beweging krijgt en hoeveel voordelen een gezond lichaam heeft.

Maar toch….. Het aanleren van een goede gewoonte terwijl je net niet voldoende voordelen ziet (want jeetje, wat zit die bank toch lekker 😉) is gewoon hartstikke lastig.

En ik doe echt wel mijn best. Iedere keer weer probeer ik te gaan sporten. Schaf ik een outfitje en abonnement aan en begin ik voortvarend aan een nieuwe poging.

Om er eigenlijk altijd weer achter te komen dat mijn nieuwe poging weinig tot geen kans van slagen heeft.

Maar nu ben ik erachter en snap ik waarom het me tot nu toe niet lukte. Ik heb al die jaren te weinig voordelen ervaren van de nieuwe situatie. Waardoor het volhouden gewoon te lastig was. Het kostte te veel tijd, ik kreeg vaak last van bepaalde gewrichten, voelde me vaak niet comfortabel in mijn outfitje en voelde me er onder aan de streep dus gewoon niet beter bij.

Nu heb ik iets gevonden wat ik al een hele tijd vol weet te houden. Waar ik geen outfitje of abonnement voor nodig heb: Wandelen!

En ook al is het het afgelopen jaar er wat minder van gekomen, toch ben ik al die tijd wel in beweging gebleven. En dat is waar het om gaat.

De afgelopen week weer met meer energie en zin aan het lopen gegaan. Grote voordelen voor mij: Ik kan het vaak combineren (lopen naar de supermarkt, rondje lopen voordat ik een werkafspraak heb), ik hoef er niet voor om te kleden en daarna te douchen, ik krijg geen blessures maar mijn lijf blijft wel soepel en door het wandelen kan ik lekker mijn hoofd leeg maken.

Wandelen levert mij meer voor- dan nadelen op en dan blijkt het volhouden ook ineens een stuk makkelijker.

Dus wil jij iets veranderen? Denk dan vooraf goed na wat de voor- en nadelen zijn van het in stand houden van de huidige situatie. Zoek naar een alternatief waarbij je voldoende voordelen voor jezelf kunt bedenken. En ga daar dan mee aan de slag. Ik weet zeker dat je kans op slagen dan veel groter is!

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan hier contact met me op of vraag hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.