Laat jouw overtuigingen jou niet tegenhouden

Hoe kunnen we helpen?

Laat jouw overtuigingen jou niet tegenhouden

< Terug

Vorige week ging ik met mijn mannen een paar daagjes naar Zuid-Limburg. En waar ze (en vooral ik ook 😉) vroeger blij werden van een paar geitjes op de kinderboerderij, zijn we inmiddels aangekomen in een ander tijdperk.

Eentje waarbij alles sneller, spannender en heftiger moet. Niet omdat het moet, maar omdat het kan….

En zo kon het vorige week zomaar gebeuren dat ik, niet echt de meest sportieve, ineens met een helm op en met een mountainbike in mijn hand in een grot stond.

En alsof het nog niet erg genoeg was, waren we ook nog eens ingedeeld met 11 andere testosteron-bommetjes die ook wel zin hadden in een rondje biken.

Mijn eerste reactie? “Ja daag, dat ga ik mooi niet doen! Waar zijn de andere dames? Waarom is het plafond zo laag? Heeft die fiets maar één versnelling? Hoezo, niet slippen? Kan dat dan gebeuren? Waarom is die helm verplicht? Dus het plafond kan nog lager worden?”

80 beren in de grot…

Je leest het al, ik had in een paar seconden tijd zeker 80 beren in die grot weten te duwen. En toch was daar ook een ander (piep)klein stemmetje. Eentje die zei: “Hé vrouw, gooi al die rare overtuigingen dat je het niet kan of durft eens overboord en probeer het gewoon eens.”

En dat heb ik gedaan. Dat wil zeggen, ik heb mijn overtuiging dat ik het niet zou kunnen of durven, een beetje aangepast. Mijn (tijdelijke) nieuwe overtuiging: Ik weet niet of ik het durf of kan, maar ik ga het gewoon proberen. En mocht het niet gaan, dan kan ik altijd halverwege nog stoppen.

En in het begin vond ik het echt heel spannend. En het bergje op lukte net niet helemaal. En oké, ik moest best hard trappen om een beetje bij te blijven. Maar ik heb het wel mooi gedaan. En tot het einde meegedaan. En vooral heel trots op mezelf toen het klaar was!!

Te sterke overtuigingen

Waarom ik dit vertel? Omdat ik zelf weer eens gemerkt heb hoe sterk (mijn) overtuigingen kunnen zijn. En dat deze er gewoon voor hadden kunnen zorgen dat ik de activiteit niet gedaan had. Maar omdat ik me bewust was van de overtuiging en deze op tijd aan kon passen, heb ik toch weer een mooi avontuur kunnen beleven.

Laat jouw overtuigingen je dus ook niet teveel tegenhouden. Wanneer je denkt iets niet te kunnen of te durven, probeer je overtuiging dan eens een stukje aan te passen. Zodat ook jij mooie avonturen kunt beleven! 💛

Wist je dat ik op mijn facebookpagina dagelijks Facebooktips met je deel? Je vindt mijn pagina op https://www.facebook.com/deruimtecoach/