Leg de lat niet te hoog

Hoe kunnen we helpen?

Leg de lat niet te hoog

< Terug

We hebben de neiging om veel om ons heen te kijken en te kijken hoe anderen dingen doen. Op zich niet erg, maar wat we dan vaak doen is het volgende:

We kijken vooral naar wat de ander goed kan. En vinden vervolgens dat we dit zelf ook wel zouden moeten kunnen. En dus gaan we de lat van onszelf omhoog leggen.

Want hé, de ander kan het ook dus…..

Wat we ons vaak niet realiseren, is dat we allemaal goed zijn in een aantal zaken, maar ook minder goed zijn in andere dingen.

Maar hetgeen we goed in zijn, vinden we vaak heel normaal. Want daar hoeven we helemaal geen moeite voor te doen en gaat ons heel natuurlijk af. Dus dat zal dan ook wel niet zo moeilijk zijn.

En daar zit onze denkfout. Want hetgeen ik goed kan, is voor de ander vaak helemaal niet zo makkelijk. Of vanzelfsprekend. Want de ander heeft weer hele andere natuurlijke kwaliteiten.

Dus wat ik met deze post eigenlijk tegen jou wil zeggen: Leg de lat niet te hoog: Leg de lat op je eigen hoogte. Kijk waar je goed in bent en wat je lastig vindt. En pas de lat hier op aan.

Zodat je doelen reëel zijn en blijven. En je plezier houdt in het leren van nieuwe dingen. Simpelweg omdat je het jezelf gunt om het te leren.

Heb je hier een vraag over? Naam dan hier gerust contact met me op.