Mail organiseren

Hoe kunnen we helpen?

Mail organiseren

< Terug

Krijg je iedere dag zoveel nieuwe e-mails? En zorgt dit bij jou voor stress en onwelkome afleiding? Hieronder tips om je mail te organiseren.

  1. Kijk de komende tijd goed naar alle mail die binnenkomt; Dikke kans dat een groot deel bestaat uit nieuwsbrieven en aanbiedingen van bedrijven waar je ooit online iets gekocht hebt. Bekijk kritisch welke mailtjes je interessant vindt en waar je ook echt wat mee doet en meld je af voor alle andere. Want ook al lees je deze niet, je moet er toch wat mee. Al was het maar dat je ze op een zeker moment weg moet gooien…
  2. Zet je meldingen uit; Kies voor een paar vaste momenten op de dag dat je je mail checkt. Ben je bang iets belangrijks te missen? Wanneer het echt belangrijk is, bellen ze wel!
  3. Lees geen mail als je geen tijd hebt om te antwoorden; Lees alleen de mail als je ook die twee minuten de tijd neem voor een antwoord. Zo voorkom je dat je een mail meerdere keren leest en weer wegklikt met het idee van ‘dat doe ik later wel’.
  4. Zorg voor een lege inbox; gebruik je inbox alleen als verzamelplek voor binnenkomende mail. Een lege inbox geeft rust.
  5. Sorteer je mail op taken; gebruik een beperkt aantal mappen waar je de verschillende mails in onderbrengt. Kies er voor om mails die je binnen 2 minuten kunt afhandelen, direct af te ronden. Laat de andere mails niet staan in de inbox, maar verwerk ze meteen. Kies bijvoorbeeld voor ‘lezen’, ‘reageren’, ‘archiveren’, etc.

Wil je hier graag hulp bij? Neem hier gerust contact met me op om je vragen te stellen.