Medicijnkast opruimen

Hoe kunnen we helpen?

Medicijnkast opruimen

< Terug

Grijp je wel eens mis als je een paracetamol of pleister nodig hebt? Of heb je medicijnen in je hele huis liggen en heb je eigenlijk geen idee of alles nog op datum is? Om te voorkomen dat je misgrijpt op een moment dat je iets nodig hebt, is het verstandig je medicijnen af en toe op te ruimen.

 • Verzamel alles op één plek.
  Loop door je huis en verzamel alle zaken die met genezing te maken hebben. Dit zijn niet alleen medicijnen, maar ook zaken als verbandmiddelen, pleisters, siropen, tabletten en zalfjes.
 • Kijk of alles nog op datum is.
  Over de datum? Weg ermee! Let er hierbij wel op dat je medicijnen niet zomaar weg mag gooien bij het restafval. Je kunt deze inleveren bij jouw apotheek. Hier kunnen ook medicijnen naartoe die nog niet over de datum zijn, maar die je niet meer gebruikt.
 • Kies voor een vaste plek.
  Hou er hierbij rekening mee dat medicatie van een stabiele temperatuur en droge omgeving houdt. De badkamer en keuken zijn dus geen handige plekken. En kies voor een veilige plek waar kinderen en/of huisdieren er niet bij kunnen komen.
 • Bedenk een systeem dat bij jou past.
  Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor één plek voor alles, een noodsetje met verbandmiddelen in de keuken, pillendozen bij dagelijks gebruik, mandjes, een medicijnkastje aan de muur in de slaapkamer. Het maakt niet uit wat je kiest, als je maar kiest voor iets dat bij jou en je huishouden past.
 • Inruimen.
  Zorg dat iedereen in huis weet wat de nieuwe vaste plek gaat worden en zorg ervoor dat jullie allemaal na gebruik de spullen weer op de vaste plek terug leggen.

Wist je dat ik op mijn facebookpagina dagelijks Facebooktips met je deel? Je vindt mijn pagina hier.