Minder spullen meer geluk

Hoe kunnen we helpen?

Minder spullen meer geluk

< Terug

Volle huizen, volle lichamen?

Japanse opruimgoeroe’s zeggen: ‘Door afstand te doen van dingen raak je niet alleen je zorgen maar ook lichaamsgewicht kwijt.’

Jeetje, dat klinkt te mooi om waar te zijn! Maar hoe werkt dat dan? Zij leggen uit dat te veel spullen ons verstikken waardoor we ongelukkig worden. Door spullen los te laten, kun je ook je zorgen los gaan laten.

Oké, tot zover nog wel duidelijk, maar hoe zit dat dan met afvallen? Een reden hiervoor zou kunnen zijn dat er een verband zou kunnen zijn tussen onze overdaad aan spullen en onze “onstilbare lust naar voedsel”. Er is overdaad, dus hier maken we gebruik van.

Dus wanneer je de neiging hebt veel (niet noodzakelijke) spullen te kopen, kan dit betekenen dat je ook de neiging hebt om veel (niet noodzakelijk) voedsel te kopen (en te eten).

Het kan er ook mee te maken hebben dat door op te ruimen, je steeds beter in staat bent om besluiten te nemen die van belang zijn voor jouw geluk. En dat besluiten nemen over wat je wel en niet gaat eten hier ook mee te maken hebben.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Vraag dan hier vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.