Niet op kunnen ruimen

Hoe kunnen we helpen?

Niet op kunnen ruimen

< Terug

Lukt het jou maar niet om op te ruimen en opgeruimd te blijven? Heb je al veel boeken over opruimen gelezen, ben je regelmatig aan de slag gegaan met checklijstjes op internet en heb je voor je gevoel de meeste systemen al eens geprobeerd?

Misschien lukt het soms, met heel veel krachtsinspanning, je huis een soort van opgeruimd te krijgen. Maar het zo houden is je eigenlijk nog nooit gelukt.

Maar je wilt het zo graag. En snapt niet dat je zo iets makkelijks als opruimen niet kunt. Dat kan toch iedereen? Je schaamt je hiervoor. Het kan zelfs zijn dat je soms het gevoel hebt te falen. En voor de mensen in je omgeving begint het misschien ook wel een beetje op te vallen. En daar voel je je rot over. Misschien heb je zelfs al eens de termen “lui”, “gewoon doen” of “tss, hoezo kun jij niet opruimen? Dat kan toch iedereen?” gehoord.

Herken je jezelf hierin? Dan kan het maar zo zijn dat al die standaardoplossingen voor jou gewoon niet werken. En dat het geen kwestie is van niet willen, maar simpelweg niet kunnen. In ieder geval niet kunnen zoals het bij de meeste mensen werkt.

Anders werkende hersenen

Omdat je hersenen nu eenmaal anders werken. Dit kan het geval zijn wanneer je bijvoorbeeld ADHD of ADD hebt. Maar ook zonder een diagnose kan het zo zijn dat het bij jou nou eenmaal anders werkt.

Oplossing

De oplossing ligt bij jou dus ook niet bij een standaardboek. Of standaard checklijst. Bij jou is het verstandig om te gaan zoeken naar alternatieve manieren die bij jou wel werken. Die misschien wat anders zijn dan “de norm” (wat dit dan ook precies mag zijn…), maar voor jou wel werkbaar. En vol te houden. Zodat je niet langer continu het gevoel hebt te falen. Maar binnen je eigen mogelijkheden een manier gaat vinden die bij jou past. En waar jij tevreden mee bent.

En dat is wat ik jou gun! 💛

Wil je meer informatie, neem dan hier vrijblijvend contact met mij op.