Omdenken

Hoe kunnen we helpen?

Omdenken

< Terug

Ik ben niet zo’n ‘dare-devil’. Ik ben eigenlijk meer van het ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’. Maar soms word je meegezogen in het enthousiasme van je huisgenoten….😉

Deze vakantie hadden we besloten een paar dagen naar de zon te gaan. Lekkere temperaturen, zonnetje op de bol en genieten van al het moois dat het land te bieden heeft.

We zijn niet van die mensen die tijdens hun vakantie vooral aan het zwembad willen liggen, boekje willen lezen en zo volledig tot rust komen. Wij vinden vaak rust door activiteiten te ondernemen. Dingen te bezoeken, steden te ontdekken en nieuwe herinneringen te maken.

Tja, en zo kan het dan ineens gebeuren dat je met je mountainbike ergens in het midden van de woestijn staat!!

Nogmaals, ik ben niet echt avontuurlijk en was niet meteen enthousiast over het idee. Alleen? Hoezo alleen? Zijn er dan geen andere mensen in de omgeving? En hoezo geen bereik daar? Wat dan als er wat gebeurt? Wat? Zien hoe het donker wordt in de woestijn? En hoe komen we dan ooit weer terug?

Je snapt het waarschijnlijk al, ik zag vooral beren op de weg. En mijn gevoel was niet echt positief.

Ik besloot uiteindelijk de situatie eens anders te bekijken en me voor te stellen wat een unieke kans het zou zijn om dit te gaan doen. Te denken aan wat ik allemaal zou gaan meemaken en beleven. En weet je wat er toen gebeurde? Ik kreeg er ineens steeds meer zin in. Het was me gelukt om een negatief gevoel om te buigen naar een positief gevoel.

Wat een geweldige ervaring was dit! Ik heb genoten van de prachtige omgeving, de stilte om ons heen en vooral de ondergaande zon was GEWELDIG.

Door om te denken was het me gelukt om van een TE spannende activiteit een TE GEKKE activiteit te maken.

Ik kan het iedereen aanraden om dit ook eens te proberen. Bedenk iets waar je tegenop ziet of wat je heel spannend vindt. En probeer eens een positieve draai aan je gedachten te geven. Moet je eens zien wat dit met je gevoel doet!!!