Onafgemaakte klusjes

Hoe kunnen we helpen?

Onafgemaakte klusjes

< Terug

Heb jij veel onafgemaakte klusjes? Vind jij het lastig om klussen die je start, 100% af te maken?

De belangrijkste reden voor losse eindjes is het verliezen van je motivatie. Je begint heel enthousiast, maar na een tijdje wordt de klus steeds minder leuk, word je moe en kan je je steeds minder concentreren.

En ontstaan zogenaamde losse eindjes. Een emmertje sop dat er de volgende dag nog staat, de halve kledingkast die nog op de grond ligt, of dozen die al wel uitgezocht zijn, maar nog niet weggegooid of weggebracht.

Om te voorkomen dat je blijft zitten met losse eindjes, kan je kiezen voor een opruimmaatje. Een vriendin, je moeder, of bijvoorbeeld de buurvrouw. Iemand die jou motiveert, het een stukje gezelliger maakt en vooral jou geconcentreerd houdt om de klus helemaal af te maken.

Je kunt er ook voor kiezen om mensen vooraf te laten weten wat je gaat doen. Daardoor wordt de kans groter dat je de klus afmaakt. Want wat zeg je tegen de ander wanneer je het niet afmaakt? Dat je geen zin meer had?

Of je gebruikt een facebookgroep om alvast te vertellen wat je van plan bent te gaan doen. Kan je daarna mooi een ‘na’ foto posten om trots te laten zien wat je bereikt hebt.

Kies een manier die het beste bij jou past. Maar probeer wel echt de klus helemaal af te maken. Want dan is de voldoening zo veel groter!

Wil je hier graag hulp bij hebben? Vraag dan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.