Overzicht kwijt raken

Hoe kunnen we helpen?

Overzicht kwijt raken

< Terug

Volgens mij is het best simpel….

Het overzicht kwijt raken doe je nooit voor je lol. Er is niemand die denkt: “laat ik nu eens lekker de regie over mijn leven kwijtraken”. Niemand wordt blij van chaos in zijn/haar huis, hoofd of agenda.

En toch kan het ons allemaal zomaar gebeuren. Als ik het afgelopen jaar iets geleerd heb, dan is het wel het besef dat het echt iedereen kan overkomen.

Want wat wanneer je ineens ernstig ziek wordt, je dierbare komt te overlijden of de relatie, waar je al jaren gelukkig in was, ineens ophoudt te bestaan?

Of wanneer er iets anders gebeurt waardoor je leven ineens op z’n kop komt te staan? Dan ontstaat een periode dat je in de overleef-stand komt. Je bent iedere dag blij dat je de dag weet te overleven en de volgende dag weer haalt. Er is geen tijd of energie om het grotere geheel in de gaten te kunnen houden.

En voor je het weet, ben je ineens het overzicht kwijt. Weet je niet meer hoe je je leven weer op de rails kunt krijgen. Je wilt wel, maar hebt geen idee hoe. Je schaamt je rot dat je in deze situatie terecht bent gekomen. En vindt eigenlijk dat je het zelf op moet kunnen lossen.

Wanneer je jezelf in deze situatie herkent, zou ik jou heel graag het volgende willen zeggen:

Het is niet jouw fout. Jij hebt namelijk niets verkeerd gedaan. Je bent per ongeluk in een situatie terecht gekomen waar je niet voor gekozen hebt. En toen ben je het overzicht kwijt geraakt….

Probeer mild te zijn voor jezelf. Erachter te komen wat jij nodig hebt om het overzicht weer te krijgen. Zodat je stapje voor stapje weer voorzichtig kunt gaan leven. In plaats van overleven.

En mocht er geen ruimte in je hoofd zijn om hier over na te denken, laat je dan helpen. Verwacht niet van jezelf dat je dit helemaal alleen moet of kan. Ben lief voor jezelf 💛

Vragen? Neem hier contact met mij op.