Samenwerking gestart

Hoe kunnen we helpen?

Samenwerking gestart

< Terug

Mooie samenwerking aangegaan met mijn goede vriendin en medewetenschapper uit vroegere jaren, Katinka van Hastenberg.

In 1996 zijn wij samen voor bijna een jaar richting Australië vertrokken om daar in het kinderziekenhuis in Sydney een onderzoek te doen naar pijn bij kinderen. In april 2019 hebben we afgesproken wederom samen te gaan werken.

We gaan ons verder (wetenschappelijk) verdiepen in executieve functies en de rol van deze functies bij mensen die moeite hebben met organiseren. Om zodoende nog meer op maat oplossingen aan te kunnen bieden die de ander echt gaan helpen.

Executieve functies

Executieve functies? Dit zijn functies die horen bij het denkvermogen en zorgen voor bijvoorbeeld het starten met een taak en het richten en vasthouden van de aandacht. Zonder deze functies is goed georganiseerd gedrag niet of nauwelijks mogelijk.

Je ziet bij sommige mensen, bijvoorbeeld mensen met ADD, ADHD, ASS en NAH, dat een aantal executieve functies zwak zijn. Hierdoor hebben deze mensen moeite om zaken goed te organiseren.

Maar ook mensen zonder diagnose kunnen veel moeite hebben met bijvoorbeeld opruimen, omdat een deel van hun executieve functies zwak zijn.

Hoe mooi zou het zijn wanneer hier steeds meer over bekend wordt waardoor we al deze mensen nog beter kunnen helpen!

Wist je dat ik op mijn facebookpagina dagelijks Facebooktips met je deel? Je vindt mijn pagina op https://www.facebook.com/deruimtecoach/