Schaamte voor rommel

Hoe kunnen we helpen?

Schaamte voor rommel

< Terug

Deze week was ik bij een nieuwe klant. Haar woonkamer staat vol met spulletjes en ook de keuken is behoorlijk vol.

Naast alle spullen liggen er ook overal op de benedenetage klussen die nog niet gedaan zijn. Een voordeurbel die eraf is, een kapotte stofzuiger in de woonkamer, een plint van de keuken in de woonkamer, lampenkappen die nog opgehangen moeten worden, gordijnen die niet hangen maar naast de ramen op de grond liggen, en zo verder.

Deze klant is in een vicieuze cirkel terecht gekomen waar ze zelf niet meer uit komt. De spullen in de keuken kunnen bijvoorbeeld nog niet in de kastjes omdat er lekkage is. Maar een loodgieter bellen durft zij niet, omdat er zoveel spullen in huis liggen.

Gevolg: er gebeurt niets meer. Klussen worden niet opgepakt en spullen niet opgeruimd.

Niet omdat de klant het niet wil, maar geen idee meer heeft hoe ze dit voor elkaar kan krijgen.

En ze schaamt zich inmiddels voor hoe het er binnen uitziet. En daarom laat zij niemand meer binnen. En de loodgieter of klusjesman al helemaal niet. Want ze heeft ooit eens iemand in huis gehad die zei dat haar huis een bende was. Dus dat hoeft ze niet nog een keer te horen.

Wat dapper dat zij het wel aangedurfd heeft om mij in te schakelen. En mij gelukkig voldoende vertrouwt om wel binnen te laten. Zodat we samen, stapje voor stapje, de vicieuze cirkel kunnen doorbreken.

Hoe fijn is dat? 💛

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan hier contact met me op of vraag hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.