Schuldgevoel

Hoe kunnen we helpen?

Schuldgevoel

< Terug

Deze week was ik bij een klant die net een scheiding achter de rug heeft. Een heftige tijd, waarin veel boosheid, frustratie en verdriet is langsgekomen. Een periode waarin niet alleen de man en vrouw het zwaar hebben gehad, maar ook de kinderen het zwaar te verduren hebben gehad.

Ik help de klant om zijn leven weer een beetje op de rit te krijgen. We kijken bij hem thuis waar hij op dit moment tegenaan loopt en proberen daar passende oplossingen voor te bedenken.

Een van de dingen waar hij veel moeite mee heeft is om de kinderen mee te laten helpen in huis. De kinderen zijn inmiddels rond de 10 jaar en zouden best het een en ander kunnen doen.

Maar de klant voelt zich schuldig. Over wat de kinderen door hebben moeten maken. En hij voelt zich onzeker. Want wat als ze bij hem wel van alles moeten doen en bij zijn ex niet, misschien willen ze dan wel niet meer naar papa.

En daarom hoeven de kinderen niets te doen. En is de klant inmiddels aan het einde van zijn Latijn. Moe van het werken, verzorgen van zijn kinderen en zijn huishouden. En weet hij niet meer hoe hij alle ballen in de lucht kan houden.

Daar gaan we samen mee aan de slag. Om er voor te zorgen dat het huisje dat hij nu heeft, een thuis voor hun allemaal wordt. En naar een balans te zoeken waarin iedereen zijn/haar aandeel heeft en ze het met elkaar weten te rooien. Juist omdat ze zoveel om elkaar geven.

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan hier contact met me op of vraag hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.