Stapje voor stapje

Hoe kunnen we helpen?

Stapje voor stapje

< Terug

Ik wil je graag even meenemen naar afgelopen week.

Ik was een weekje op wintersport. We komen hier al aardig wat jaar. En ondanks dat ik niet ski, vermaak ik me altijd opperbest. En toch miste er dit jaar wat.

Het was prachtig weer en ineens had ik het gevoel dat ik ook op de piste wilde zijn. Ik heb eigenlijk al vanaf kinds af aan altijd geskied. Ik was nooit een echte held, maar het ging me toch altijd wel redelijk goed af.

Maar er was een jaar, waarin de pistes heel ijzig waren en ik, doordat ik uit moest wijken voor iemand anders, de grip verloor en een harde klapper maakte op het ijs.

Ik heb nog lang last gehad van deze val en uiteindelijk heeft het er zelfs voor gezorgd dat ik jarenlang niet meer geskied heb. Ik werd bang en daardoor vond ik het ook niet leuk meer.

Wel willen

Maar dit jaar kwam dus ineens dat gevoel opborrelen dat ik ook op de piste wilde zijn. Maar ja, toen kwam dus ook het moment dat ik iets met mijn angst moest.

Ik stelde mezelf de vraag of ik het echt wilde en zo ja, hoe ik het wilde gaan doen.

En ik realiseerde me dat ik het echt graag wilde. En het is gelukt!

Stapje voor stapje

Hoe? Door stapje voor stapje aan de slag te gaan. In mijn eigen tempo, op een manier die bij mij paste. Eerst op een bijna vlakke helling, daarna een halve dag op de makkelijkste blauwe piste en uiteindelijk zelfs mee met de rest de gletsjer op.

Er waren lastige momenten. Dat ik voor een steil stuk stond en dacht dat ik het niet kon. Op die momenten hielp mijn man mij door zelf rustig te blijven, wat vragen te stellen en mij uiteindelijk zelf de keuze te laten of ik door wilde.

Door de keuze te maken om het te gaan doen (in beweging te komen) en daarna stapje voor stapje aan de slag te gaan, kreeg ik steeds meer zelfvertrouwen. En niet alleen dat. Ik was trots op mezelf en kwam erachter dat ik het prima kon. En dat ik er weer plezier in had. Heel veel plezier zelfs!

Had ik het al eerder weer moeten gaan doen? Ik denk het niet, want nu was het moment dat ik er echt voor wilde gaan. Het kwam uit mezelf en dat heeft er voor gezorgd dat het me ook gelukt is.

Wat past bij jou?

Wat ik eigenlijk met dit verhaal wil zeggen? Ik denk dat je het al kunt raden…. Wanneer je iets echt graag wil, bedenk dan goed wat jij nodig hebt. Wat past bij jou om het voor elkaar te kunnen krijgen? En in welk tempo wil je dit doen?

En zorg ervoor dat je voor de lastige momenten, iemand naast je hebt staan die je kan steunen en er voor je kan zijn. Een vriendin, familielid of bekende. Of juist een onbekende, die voor jou het steuntje in de rug kan zijn.

Zodat je, wanneer het je lukt om stapje voor stapje aan de slag te gaan, trots kunt zijn op jezelf.

Want ik kan je zeggen dat dat een heerlijk gevoel is!!! 💛

Wil je meer informatie, neem dan contact op:
https://www.deruimtecoach.nl/contact/