Uitstelgedrag voorkomen

Hoe kunnen we helpen?

Uitstelgedrag voorkomen

< Terug

Heb je vaak best goede ideeën om dingen te gaan doen, Maar merk je dat je het erg moeilijk vind om in actie te komen? Dan kun jij wel een goede tip gebruiken om uitstelgedrag te voorkomen.

Wat jij zou kunnen proberen, is de 5-seconden regel. Het idee achter deze regel is dat wanneer je een goed idee hebt, je binnen 5 seconden in actie komt.

Die 5 seconden zijn niet voor niets gekozen. Er is namelijk ontdekt dat je hersenen 5 seconden nodig hebben om aan de noodrem te trekken. De noodrem die zegt: Het is nog te vroeg, het is slecht weer, ik kan het toch niet, ik heb er eigenlijk geen zin in of laat iemand anders het maar doen.

Uitstellen en uitstelgedrag zijn een gewoonte. En de beste manier om een gewoonte af te leren is een begin te maken met een andere gedraging.

Dus heb je de volgende keer een goed idee, voer het dan eens meteen uit. En ervaar wat het met je doet. Grote kans dat dit wel lekker voelt. En je het de volgende keer nog een keer gaat proberen. En daarmee wordt de gewoonte doorbroken.

Heb je hier vragen over? Neem dan hier contact op met De Ruimtecoach.