Waarom een beetje stress prima is

Hoe kunnen we helpen?

Waarom een beetje stress prima is

< Terug

Stress wordt tegenwoordig eigenlijk bijna altijd geassocieerd met negatieve dingen. Maar stress zorgt er ook voor dat we in leven blijven. Het is de basis van ons energiesysteem en we kunnen echt niet zonder.

Dit keer zetten we stress eens in het 🌞 en vertel ik waarom een beetje stress juist fijn is:

Stress zorgt voor een lekker gevoel

Ken je dat lekkere gevoel in de achtbaan? Of wanneer je hard ergens aan zit te werken? Dat komt door de adrenaline. Een “energieboost” door stress is op z’n tijd goed voor je. Het schut je lichaam en geest weer even wakker.

Stress zorgt ervoor dat je weer beter kunt worden

Bij ziekte en/of koorts gaat je stresssysteem harder werken en wordt extra stresshormoon aangemaakt. Hierdoor kan je lichaam meer energie gebruiken om de koorts te laten zakken en weer beter te kunnen worden.

Stress zorgt ervoor dat je (leuke) dingen kunt doen

Voor iedere inspanning, fysiek of mentaal, heb je energie nodig. Hier komt je stresssysteem weer om de hoek kijken. Dus ga je sporten, opruimen, een boodschappenlijstje maken of werken? Dan zorgt je stresssysteem er voor dat dit ook kan.

Wat hierbij natuurlijk wel van belang is, is dat je altijd zoekt naar een goede balans. Dus tegenover een periode van verhoogde stress (door ziekte of bijvoorbeeld te hard werken) moet een periode van rust staan. Zodat je lichaam voldoende kan herstellen. Gebeurt dit niet, dan krijgt stress al snel een negatieve invloed en kun je hier veel last van hebben.

Wist je dat ik op mijn facebookpagina dagelijks Facebooktips met je deel? Je vindt mijn pagina op https://www.facebook.com/deruimtecoach/