Te veel moeten van jezelf…

Hoe kunnen we helpen?

Te veel moeten van jezelf…

< Terug

Laatst was ik bij een van mijn klanten. Zij heeft een jong gezin, een huis waar nog veel aan moet gebeuren, oneindig veel dromen en minstens zoveel dingen waarvan ze vindt dat deze nu allemaal al door haar gedaan moeten worden.

Ze wil zoveel…. Eigenlijk wil ze gewoon alles. Met als gevolg dat er inmiddels eigenlijk niets meer lukt. En niets meer gebeurt. Simpelweg omdat ze doodmoe is.

Moe van het moeten. Moe van alles perfect moeten. Moe van alles nu al perfect moeten. Van zichzelf.

Keuze

En daar hebben we samen naar gekeken. Want hoe kun je keuzes maken wanneer je alles belangrijk vindt? En wanneer je alles leuk vindt? De eerste stap voor mijn klant was om zich te realiseren dat ze een keuze had. Een keuze om besluiten te nemen. En dus niet langer op alles ja te hoeven zeggen. Of niet alles 100% perfect te hoeven. Of niet alles te MOETEN.

Ergens had ze dit natuurlijk altijd al wel geweten, maar soms is het fijn wanneer er iemand van de zijlijn meekijkt en je even een andere bril kan aanreiken. Waardoor je zelf ook anders naar je eigen situatie kan kijken.

Want door de waan van de dag en het runnen van een druk gezin, is er op dit moment gewoon nog geen ruimte voor haar om alles te doen. En toen ze zich dit realiseerde, zag ze dat ze op dit moment veel te veel van zichzelf eist.

Doel stellen

Wat een mooie ontdekking. Want door deze ontdekking ontstond er ineens ruimte om na te gaan denken over een concreet doel dat ze wilde bereiken. En heeft ze een doel gesteld voor de komende 6 weken: Meer energie krijgen.

Hier heeft zij concrete acties bij bedacht. Acties, die haar meer energie gaan geven. Waardoor ze zich straks weer beter gaat voelen. En waardoor ze straks weer zin heeft om leuke dingen te gaan ondernemen, alleen, met haar man en als gezin. En ze dus al die andere acties, die haar geen of onvoldoende energie geven, even mag parkeren.

Weer overzicht

Hoe concreter de acties werden, hoe blijer ze werd. En hoe meer ze zin kreeg in de komende 6 weken. Om weer een ander mens te worden. Of, zoals ze het zelf zo mooi zei, om weer zichzelf te worden.

Wat heb ik toch een mooi beroep! 💛

Wil jij ook graag hulp van mij? Neem dan hier contact met mij op en dan kunnen we samen kijken wat ik voor jou kan betekenen.