Wat te doen met foto’s na een scheiding?

Hoe kunnen we helpen?

Wat te doen met foto’s na een scheiding?

< Terug

Een vriendin vroeg mij laatst wat zij moest doen met haar foto’s. Ze was pas gescheiden en het kijken naar de familiefoto’s deed haar ontzettend veel pijn en verdriet. Moest ze ze weggooien of bewaren?

Foto’s laten je als het ware terugkijken naar een situatie die ooit heeft plaatsgevonden en brengen een moment weer terug. Je weet weer wat er precies gebeurde en wat je dacht en voelde.

Na een scheiding kan oud geluk verdriet en pijn doen. Omdat het heden zo anders is. En omdat het verleden niet meer terug te halen is.

Maar het verleden komt voor niemand meer terug, ook niet voor gelukkig getrouwde stellen. Iedereen moet afscheid nemen van deze momenten.

Wanneer je dit weet, begrijp je waarschijnlijk ook dat het verleden dus altijd blijft bestaan. En dat de gevoelens en gedachten van toen dus ook gewoon blijven bestaan.

Gooi dus nog geen foto’s weg. Maar probeer over een tijdje eens op deze manier naar de foto’s te kijken. En te voelen hoe mooi en bijzonder die momenten toen waren. En dat dit gevoel niet verdwijnt.

En wanneer dit je lukt, breekt het moment aan om een besluit over je foto’s te gaan nemen. Maar dan gooi je niet weg uit verdriet, maar omdat de ene foto nou eenmaal waardevoller blijkt te zijn dan de andere. 💛

Wist je dat ik op mijn facebookpagina dagelijks Facebooktips met je deel? Je vindt mijn pagina op https://www.facebook.com/deruimtecoach/