Ze wil zo graag rust…

Hoe kunnen we helpen?

Ze wil zo graag rust…

< Terug

Mijn klant is moe. Moe van het vragen om hulp. Moe van alle, in haar ogen, mislukte trajecten in het verleden. Moe van haar volle hoofd. Haar overvolle huis. Haar spullen waar ze maar geen afstand van kan nemen…

Ik ben deze week bij haar gestart. Ze vond het heel moeilijk om mij binnen te laten, maar we hebben samen in haar woonkamer gezeten. En ze heeft haar verhaal gedaan.

Ik kijk om me heen. Zonder oordeel, maar wel met veel emoties. Want ik kan me voorstellen dat ze moe is. En verlangt naar rust. Maar dat dat niet mogelijk is in haar huis. Simpelweg omdat er veel te veel in huis staat om goed, veilig en lekker ontspannen in te kunnen leven.

We moeten dus aan de slag. En dat vindt zij heel lastig. Want alles in huis heeft waarde. En geeft haar een veilig gevoel. In deze, voor haar, onveilige wereld. Waar mensen je zomaar kunnen ontvallen.

Maar je spullen kun je houden. Daar heb je controle over. Want als je niets weggooit, kan het je ook niet ontvallen.

Totdat de hoeveelheid veel te veel wordt. En je letterlijk door de bomen het bos niet meer ziet. Je veilige haven ineens bezocht wordt door mensen die zich zorgen om jou maken. En jij je afvraagt waarom. Het gaat toch best? Je wil alleen rust….

We moeten dus aan de slag. Nu maar hopen dat we de juiste stappen kunnen gaan zetten. 💛

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan hier contact met me op of vraag hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.