Hulp vragen

Hoe kunnen we helpen?

Hulp vragen

< Terug

Vaak durven mensen geen hulp te vragen uit angst dat de omgeving ze zwak vindt of het idee heeft dat degene die hulp vraagt het zelf niet kan.

Blijkbaar hangt om het begrip ‘hulp’ een wat negatieve sfeer. Alsof je alleen hulp kunt vragen wanneer het echt slecht met je gaat of wanneer er iets ernstigs gebeurd is.

Maar dat is natuurlijk helemaal niet zo. Het kan prima zijn dat het gewoon goed met je gaat, maar je wel behoefte hebt aan een stap verder in je leven. Of dat blijkt dat je iets nooit heel goed hebt geleerd en het dus handig is wanneer iemand hier een keer bij meekijkt. Of dat je ergens last van hebt en hier vanaf wilt.

Iedereen heeft wel eens hulp nodig. En hoe fijn zou het zijn wanneer we dit met z’n allen gaan zien als iets positiefs. Iets waar geen taboe op ligt en wat volkomen normaal is. Dan zou hulp vragen ineens gezien kunnen worden als iets krachtigs. Iets wat je doet omdat jij er blij van wordt. En waar jij beter uitkomt.

Dus bedenk waarom jij hulp zou willen hebben. Is het om er zelf beter van te worden en word jij blij van het idee dat iemand anders eens met je meekijkt en je helpt met hetgeen jou niet lukt?

Wanneer dit het geval is kan ik jou maar 1 goede tip geven: Vraag vandaag nog om hulp!

Wil je hier meer over weten? Lees dan hier het artikel ‘hoe vraag je om hulp?’

Wil hier eens met mij over praten? Vraag dan hier een gratis kennismakingsgesprek aan.