Te veel spullen in huis

Hoe kunnen we helpen?

Te veel spullen in huis

< Terug

Wel eens geteld hoeveel bezittingen jij hebt? Ik nog nooit, maar de documentairemaakster Judith de Leeuw is gaan tellen en kwam op 15.734 dingen die zij in huis had staan….

Er zijn bezittingen die een functionele waarde hebben. Een bord heb ik nodig om van te eten, een bed is handig en prettig om in te slapen en ik ben blij dat er in het bed ook nog een lekker matras ligt. Deze dingen hebben een functionele waarde en hier zullen maar weinig mensen van aangeven dat ze makkelijk zonder kunnen.

Maar naast de functionele bezittingen heb je ook nog zoiets als bezittingen met een symbolische waarde. Een waarde die iets zegt over de identiteit van de bezitter. Deze spullen laten zien wie je bent, of in ieder geval, wie je graag wilt zijn. 

Waarom heb je zoveel spullen? Lees hier verder en kom erachter waarom je zoveel moeite hebt om afscheid te nemen van spullen. En wat er veranderd is ten opzichte van vroeger.

Wil jij graag minder spullen maar weet je niet goed hoe je dit aan moet pakken? Neem dan hier vrijblijvend contact met me op.