Tevreden zijn met wat je hebt

Hoe kunnen we helpen?

Tevreden zijn met wat je hebt

< Terug

Herken je het? Je hebt vaak het gevoel dat het altijd net iets beter kan. Je stelt jezelf een doel, dit doel haal je, maar je geeft jezelf nauwelijks ruimte om hier bij stil staan en hier van te genieten. Simpelweg omdat je het volgende doel al gesteld heb. En je dus weer door moet…. Hoe zorg je ervoor dat je tevreden bent met wat je hebt?

1. Verschuif de focus naar het hier en nu en besef dat ‘genoeg’ bestaat

Kijk naar alles wat je nu wèl hebt, in plaats van je te focussen op wat er allemaal nog mist in je leven en nog niet goed gaat. Door minder te hebben en te willen, ontstaat meer rust in je leven.

2. Zorg voor minder druk van buitenaf om continu te moeten zoeken naar geluk

Hierbij kun je denken aan praktische oplossingen zoals een ‘nee-ja’ sticker op de brievenbus waardoor je minder reclame krijgt. Realiseer je dat je op social media geen goed beeld van de werkelijkheid krijgt en je vaak alleen het mooie plaatje te zien krijgt. Ben je bewust van deze druk en het wordt makkelijker om hier weerstand tegen te bieden.

3. Streef niet naar perfectie

Het heeft geen zin om te wachten tot het perfect wordt, perfect bestaat namelijk niet. Heb je jezelf tot doel gesteld pas tevreden te zijn wanneer het perfect is, dan blijft tevredenheid uit. Denk liever: Perfect is onmogelijk, uitstekend een mogelijkheid.

Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier voor de rest van het artikel ’tevreden zijn met wat je hebt’.