Te veel spullen mee op vakantie?

Ken je dat? Je gaat op vakantie en de periode daarvoor ga je nog snel wat nieuwe outfits scoren. En natuurlijk nog een paar extra sandaaltjes. Je slaat grootverpakkingen zonnebrand, douchegel en hydraterende lotions in. En natuurlijk een groot aantal echt Hollandse producten zoals kaas, hagelslag en stroopwafels. En wanneer je de spullen klaar gaat leggen om in te gaan pakken, verbaas je je er over dat je koffer zo klein is….. En dat je weer te veel spullen meeneemt op vakantie…..

Herkenbaar? Dan zijn deze handige tips echt iets voor jou:

Noodzakelijke spullen

Maak allereerst een lijstje van spullen die je echt mee moet nemen, zoals toiletspullen, medicijnen en reisdocumenten.

Wat is er te koop

Bedenk welke spullen je in het land waar je naar toe gaat eventueel kunt kopen. Daarvan hoef je dus geen reserve spullen mee op vakantie te nemen. En sommige artikelen (zoals shampoo, douchegel en zonnebrand) kun je ook gewoon in de meeste andere landen kopen en hoeven dus helemaal niet mee.

In – en uitruimen

Bedenk hoe vaak je tijdens de vakantie alles in- en uit moet ruimen. Ga je naar 1 plek? Dan is het niet zo erg wanneer je koffer nog maar net dicht gaat. Ga je naar meerdere plekken? Zorg dan bij de start voor ruimte in je koffer. Dat voorkomt veel frustratie wanneer je iedere keer weer alles in die koffer moet zien te krijgen….

Niet vullen om te vullen

Vul niet om te vullen. Of het nu gaat om je koffer of bijvoorbeeld de auto of caravan, ze hoeven niet verplicht tot aan de nok toe vol. Bedenk dat goed echt goed genoeg is.

Dure spullen

Pas op met dure (bling)spullen. Vooral wanneer je naar een land gaat waar de levensstandaard niet zo hoog ligt. Wanneer jij opzichtig rond gaat lopen, kun je voor de plaatselijke bewoners een interessant doelwit worden. Het liefst niet meenemen dus.

Klimaat

Zoek uit hoe het weer is op de plek waar jij naar toe gaat. Is het in de periode dat je gaat warm en droog weer, dan zijn zaken als een paraplu, lange broeken en truien echt niet nodig. Mocht het echt ineens, buiten alle verwachtingen om, koud of nat worden, dan kun je altijd nog wat dingen kopen. Maar grote kans dat je het echt niet nodig hebt.

Wat ga je doen

Wat ga je precies doen op je vakantie? Wordt het een strandvakantie, dan heb je natuurlijk heel andere kleding nodig dan wanneer je de bergen ingaat. Ga je veel uit eten of eet je iedere avond lekker op de camping? Heb je stevige loopschoenen nodig of alleen wat slippertjes om naar het zwembad te lopen? Dit bepaalt welke spullen mee op vakantie gaan. Pas je kledingkeuze hier goed op aan.

Te veel spullen mee op vakantie

Wat draag je graag

Neem alleen kleding mee die je thuis ook graag draagt. Er is vast een reden waarom je bepaalde kleding thuis niet graag draagt dus dat zal waarschijnlijk niet anders worden op je vakantieadres.

Wassen

Probeer uit te vinden of er op de vakantieplek een wasmachine is zodat je minder mee hoeft te nemen. Pas op met delicate stoffen, want vaak zijn de wasmachines niet echt ingesteld op jouw zijden topje of mooie kanten BH. Neem wanneer er geen wasmachine is een tube handwasspul mee, zodat je zelf wat spulletjes in een sopje kunt doen.

Accessoires

Accessoires kunnen eenzelfde outfit ineens een heel andere look geven. Neem hier dus voldoende van mee zodat je lekker kunt combineren.

Kleuren van kleding

Pas op met te veel lichte kleuren omdat deze nou eenmaal besmettelijker zijn dan donkere kleuren.

Spelletjes, speelgoed en boeken

Kijk goed naar het aantal spelletjes, speelgoed en boeken dat je meeneemt. Met een pakje kaarten, een opblaasbare bal en e-books kun je vaak al een heel eind komen. Kinderen hebben op vakantie vaak veel minder nodig om zich mee te vermaken. Sterker nog, wanneer je te veel meeneemt komt een kind er niet eens aan toe om te spelen met de spullen die op de vakantiebestemming te vinden zijn.

Gebruik dus je gezonde verstand bij het klaarleggen van je vakantiespullen. En geniet van je vakantie! En wanneer je terug komt van je vakantie is het de ideale tijd om de vakantielijst voor volgend jaar meteen te maken. Schrijf op wat je allemaal uit je koffers, auto, caravan haalt en zet een kruisje bij alle spullen die je WEL gebruikt hebt.

Voilà, je eigen op-maat vakantielijst voor volgend jaar!

Wil je weten hoe je, naast het voorkomen van inpakstress, relaxed je vakantie kunt starten, lees dan hier de blog ‘vakantiestress voorkomen’.

En heb je interesse in een checklist waarop staat waar je allemaal aan moet denken voordat je op vakantie gaat, dan kun je deze hier vinden.

BERICHT DELEN