1-op-1-coaching

Wil je graag zelf leren weer het overzicht te krijgen? Door vaardigheden te leren die gaan zorgen voor rust, tevredenheid en meer zelfvertrouwen? Dan is coaching iets voor jou.

Wat levert 1-op-1-coaching op?

 • Je spullen krijgen een vaste plek in huis zodat je ze makkelijk kunt vinden (en terugleggen). Dit levert je enorm veel tijd op;
 • Overtollige dingen (spullen, afspraken,etc) verdwijnen uit je leven en je leert hoe je er voor kunt zorgen dat er niet te veel meer binnen komt. Hierdoor ontstaat rust en ruimte en kun je weer ontspannen;
 • Je leert hoe je in beweging  (de actie-stand) komt. Hierdoor lukt het je om achterstanden weg te werken. Je krijgt meer zelfvertrouwen en komt in een positieve flow;
 • Je leert keuzes maken. Hierdoor krijg je weer grip op je leven en ontstaat er steeds meer ruimte om te doen wat jij belangrijk vindt;
 • Je leert vaardigheden die passen bij jou, je omgeving en je leven. Hierdoor kun je volhouden en trots zijn op jezelf;
 • Je piekert minder, slaapt beter en komt tot rust in je huis dat eindelijk een thuis is geworden.

Voorbeelden van vragen:

 • “Ik worstel al een tijdje met mijn gezondheid waardoor het heel lastig is om tijd en energie te vinden om orde op zaken te stellen. Ik zoek iemand die samen met mij aan de slag wil en mij kan leren hoe mijn huis en hoofd weer opgeruimd worden en ik het overzicht weer kan krijgen en houden.”
 • “Ik heb AD(H)D, ASS, NAH en hoe graag ik het ook wil, het lukt me niet om mijn huis opgeruimd te krijgen. Ik wil hier heel graag hulp bij zodat mijn leven wat overzichtelijker wordt.”
 • “Ik heb een drukke baan, een druk gezin met jonge kinderen en ben daarnaast ook mantelzorger. Ik merk dat ik steeds meer moeite heb om overzicht te houden. Ik heb behoefte aan iemand die samen met mij kijkt hoe ik weer de regie over mijn leven terug kan krijgen.”

Voor meer voorbeelden klik hier.

Kennismakingsgesprek

Wanneer je kiest voor 1-op-1-coaching starten we altijd met een kennismakingsgesprek. Ik kom bij je thuis en in maximaal 1 uur bespreken we waar jij graag aan wilt gaan werken. Desgewenst kan het gesprek ook telefonisch plaatsvinden.

Het kennismakingsgesprek is gratis, mits je binnen 50 kilometer van Waddinxveen woont. Bij langere reisafstanden brengt de Ruimtecoach 19ct per gereden km in rekening.

Op basis van dit gesprek bepaal jij daarna wat je wilt.

Hoe lang?

In de meeste gevallen duurt een sessie 3 uur. Het aantal sessies hangt af van wat jij precies wilt en of jouw situatie van tijdelijke of langdurige aard is.

Tijdelijke situatie

Het kan zijn dat het bij jou om een tijdelijke situatie gaat. Dat je eigenlijk altijd goed in staat bent geweest om overzicht te houden, maar dat dit nu (tijdelijk) niet meer lukt.

In veel gevallen heeft dit te maken met een gebeurtenis die veel impact gehad heeft op je leven. Dit kan bijvoorbeeld ziekte of het overlijden van een dierbare zijn. Maar ook zaken als een scheiding, burn-out, geboorte van een kind, verhuizing of ontslag kunnen een plotselinge verandering in je leven teweeg brengen.

In deze gevallen ben je een periode meer aan ‘overleven’ dan aan het ‘leven’ geweest en is er weinig tijd en energie geweest om op te ruimen of het overzicht te houden.

Wanneer jij jezelf hierin herkent, is het misschien fijn te weten dat je je prima vast kunt houden aan het gegeven dat je het wel altijd kon. Wanneer er weer wat tijd, ruimte en energie komt om wat verder te kijken, gaat het echt wel weer goed komen. En is jouw huis weer snel op orde.

Voor jou is een kortdurend traject van een paar sessies (3 tot 4) dan ook een prima oplossing.

Langdurige situatie

Daarnaast kan het gaan om een langdurige situatie. In dit geval heb je vaak al het grootste deel van je leven ‘last’ van ongeorganiseerd zijn.

Dit ontstaat in veel gevallen omdat de hersenen (executieve functies) anders werken dan bij een ‘normaal’ iemand. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mensen met AD(H)D, ASS (autisme spectrum stoornis) of NAH (niet aangeboren hersenletsel). Maar ook mensen zonder diagnose kunnen hier last van hebben.

De oplossing ligt bij jou niet bij een standaardboek. Of standaard checklijst. Bij jou is het verstandig om te gaan zoeken naar alternatieve manieren die bij jou wel werken. Die misschien wat anders zijn dan “de norm” (wat dit dan ook precies mag zijn…), maar voor jou wel werkbaar zijn. En vol te houden. Zodat je niet langer continu het gevoel hebt te falen. Maar binnen je eigen mogelijkheden een manier gaat vinden die bij jou past. En waar jij tevreden mee bent.

Voor jou is een langer traject van meerdere sessies (meer dan 3) de beste oplossing. Mogelijk is het voor jou interessant om uit te zoeken of je hulp kunt krijgen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) zodat de hulp betaald wordt door de gemeente. Klik hier voor meer informatie.

Afhankelijk van jouw hulpvraag geef ik een indicatie van het aantal uur dat hiervoor nodig is en kun jij beslissen of dit wat jou betreft in orde is.

Tarief

80 euro per uur.

Inbegrepen zijn:

 • kleine organizing-materialen;
 • reiskosten tot 30 km vanaf Waddinxveen;
 • reistijd van een half uur enkele reis vanaf Waddinxveen;
 • evaluatiegesprek;
 • een afsluitend telefonisch consult na enkele weken

Bij langere reisafstanden en/of reistijden brengt de Ruimtecoach 19ct per gereden km en voornoemd uurtarief in rekening.

Mogelijk is het voor jou interessant om uit te zoeken of je hulp kunt krijgen via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) zodat de hulp betaald wordt door de gemeente.

Klik hier voor meer informatie.

Wil je graag hulp van mij, vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.